Chiropractie omgeving Den Hoorn

Let op! Annette van chiropractiedelier.nl werkt alleen vanuit de praktijk in de Emmastraat 20 in de Lier. Mocht je in Den Hoorn wonen is dat geen enkel probleem. Je kan via de website of telefonisch een afspraak inplannen en meteen terecht in de Lier.

Bent u een op zoek naar een praktijk voor chiropractische behandelingen in de omgeving van Den Hoorn? Dan kunnen we u vertellen dat u op de juiste website terecht bent gekomen. Chiropractie De Lier is namelijk gevestigd in de omgeving van Den Hoorn, namelijk in De Lier. U kunt bij ons terecht wanneer u last heeft van rug-, nek- of gewrichtsklachten. Chiropractie is namelijk een bewezen geneesmethode en onze behandelingen hebben al heel wat vervelende operaties en/of injecties weten te voorkomen. Bent u ook geïnteresseerd in één van onze behandelingen? Blijf dan niet langer rondlopen met pijn en twijfel geen moment om contact met ons op te nemen. Natuurlijk is het ook altijd mogelijk om langs te komen bij onze praktijk vlakbij Den Hoorn.

Wat is Chiropractie?

Chiropractie is een geneeswijze die zich focust op het behandelen van de wervelkolom en het zenuwstelsel. De naam chiropractie is afgeleid van de Griekse woorden “cheiros” en “pratto”. Cheiros betekent hand en pratto betekent beoefenen wat dus neer komt op met de hand beoefenen. D.D. Palmer ontdekte dat op het moment dat er zich in de wervelkolom functiestoornissen voordoen er ook stoornissen ontstaan in de doorstroming van de zenuwimpulsen in het ruggenmerg. Wanneer deze stoornissen worden verholpen in de wervelkolom kunnen de zenuwimpulsen zonder probleem hun doel bereiken, waardoor organen en weefsels goed kunnen functioneren. Wilt u de stoornissen in uw wervelkolom ook laten verhelpen? Neem dan contact op met Chiropractie De Lier, dé praktijk in de buurt van Den Hoorn.

Het ontstaan van chiropractie

Chiropractie is een alternatieve geneeswijze die in het jaar 1895 is ontstaan en is uitgevonden door D.D. Palmer. In dit jaar behandelde Palmer een klant die bij een ongeval iets hoorde ‘kraken’ en vanaf dat moment doof werd. De klant kwam langs bij Palmer, waarna hij een specifieke behandeling in het bovenste gedeelte van de wervelkolom uitvoerde. Het gevolg van deze behandeling was dat de klant ineens weer kon horen en Palmer dacht dan ook dat hij de oplossing tegen doofheid had gevonden. Palmer besloot om meer mensen met doofheid te behandelen, maar tot zijn verbazing bleef resultaat uit. Hij ging verder op onderzoek uit en tijdens dit onderzoek ontdekte hij dan toch dat er wel degelijk relaties waren tussen klachten en probleemgebieden in de wervelkolom. De zoon van Palmer ging verder met dit onderzoek en uiteindelijk zou hij de eerste chiropractische hogeschool in de Verenigde Staten oprichten. In 1968 zou de eerste chiropractor naar ons land komen inmiddels zijn er meer dan 300 chiropractoren werkzaam in ons land, waaronder natuurlijk één in onze praktijk in de buurt van Den Hoorn.

De McTimoney behandelmethode

In onze praktijk nabij Den Hoorn maakt onze chiropractor Annette gebruik van de McTimoney behandelmethode. Deze methode is 30 jaar geleden ontwikkeld en kenmerkt zich doordat niet alleen het gebied van de pijn behandeld wordt, maar de gehele persoon. Deze methode wordt enkel en alleen onderwezen bij McTimoney College voor Chiropractie in Abingdon, Engeland.

De opleiding focust zich op het corrigeren van scheefstanden in het lichaam door snelle, milde en nauwkeurige correctietechnieken uit te voeren. Door deze correcties toe te passen worden de samengedrukte gewrichten van elkaar gescheiden en daarmee verdwijnt de druk op de zenuwen. De McTimoney methode is effectief voor mensen van alle leeftijden en kan baat bieden bij:

  • Rug-, nek- en schouderpijn
  • Pijn, een onbehaaglijk gevoel en stijfheid in gewrichten
  • Migraine
  • Pijn in de spieren
  • Sportblessures
  • Reumatische pijnen

Wanneer u voor uw eerste consult langskomt bij onze praktijk in de buurt van Den Hoorn zal onze chiropractor Annette als eerste uw algemene gezondheid, ziekteverleden en bestaande symptomen beoordelen. Na deze beoordeling gaat Annette aan de slag met het lichamelijk onderzoek om het probleem te lokaliseren. Tijdens het daaropvolgende consult zullen de correcties uitgevoerd worden door middel van de McTimoney methode.

Maak een afspraak 

Wilt u ook van die jarenlange klachten af en bent u geïnteresseerd in een chiropractische behandeling? Twijfel dan geen moment en neem contact met ons op. Dit kunt u het beste doen door te bellen naar 06 31 74 99 66 of het is mogelijk om een e-mail te sturen naar annette@chiropractiedelier.nl. Wij staan van dinsdag t/m vrijdag voor u klaar om u te behandelen bij onze praktijk gelegen nabij Den Hoorn.

Onze praktijk is gemakkelijk te bereiken wanneer u vanaf Den Hoorn komt, zowel met de auto als het openbaar vervoer. Indien u met het openbaar vervoer komt raden wij u aan om bus 32 richting ‘s-Gravenzande te pakken. Stap uit in de Hoofdstraat in De Lier. Vanaf hier is het enkele minuten lopen naar onze praktijk.

Veelgestelde vragen

Heb ik een verwijs brief van de huisarts nodig?

Voor een behandeling bij Chiropractie De Lier heeft u geen verwijsbrief nodig van uw arts. Vanzelfsprekend accepteren wij wel klanten die vanuit hun huisarts naar ons zijn doorverwezen.

Wat doet die Chiropractor als hij niet kan helpen?

De behandelingen bij Chiropractie De Lier worden altijd gestart met een uitgebreide klachtenanalyse. Vanuit deze analyse stellen wij een behandelplan op. Mocht het zo zijn dat uit onze klachtenanalyse blijkt dat u medische aandacht nodig heeft kunnen wij u doorverwijzen naar de desbetreffende specialist.

Waarom valt Chiropractie onder alternatieve geneeswijzen?

Chiropractie valt onder alternatieve geneeswijzen, omdat deze geneeswijze niet officieel is erkend door onze overheid. Natuurlijk betekent dit niet dat onze behandelingen u niet kunnen helpen bij uw klachten. Chiropractie wordt wereldwijd al jarenlang toegepast om lichamelijke klachten te verhelpen en in landen zoals Australië, Canada, Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten is chiropractie al tientallen jaren erkend als een officiële geneeswijze. Wij hopen dan ook dat de Nederlandse overheid op korte termijn zal inzien dat chiropractie ook in Nederland erkend zal moeten worden als officiële geneeswijze.

Helpt Chiropractie meteen naar een behandeling?

Het resultaat van chiropractie verschilt per persoon. De ene persoon voelt zich na één enkele behandeling direct beter en bij andere personen zijn er meer behandelingen nodig. Wanneer u een behandeling start bij Chiropractie De Lier zal onze chiropractor de verwachte lengte van het behandeltraject doornemen. De verwachte lengte is afhankelijk van de lichamelijk klacht en hoe lang de patiënt al last heeft van deze klachten.

Kunnen de klachten naar een behandeling terugkomen?

Het is eventueel mogelijk dat de klachten na een behandeling terugkomen, maar wij doen er alles aan om deze kans te minimaliseren. Dit betekent dat wij niet alleen het symptoom van de klacht behandelen, maar dat we ons ook inzetten om de dieper liggende oorzaak te achterhalen. Het is echter wel mogelijk dat uw klachten terugkeren, doordat uw lichaam constant op de proef wordt gesteld. Vandaar dat wij u aanraden om regelmatig bij ons langs te komen voor een grondige check. Hierdoor bent u altijd verzekerd van het feit dat uw lichaam in een goede conditie verkeerd.

Met wat voor klachten kan ik bij Chiropractie De Lier terecht?

U kunt bij Chiropractie De Lier terecht voor zeer uiteenlopende klachten. Onze specialisten zijn opgeleid om lichamelijke klachten te herkennen en zij zijn in staat om te achterhalen of deze klachten een relatie hebben met betrekking tot het zenuwstelsel. Indien u last heeft van onderstaande klachten raden wij u aan om zo spoedig mogelijk onze praktijk te bezoeken: – Hoofdpijn – Energieloos – Last van nervositeit – Pijnlijke gewrichten – Stijve nek – Pijn tussen de schouders – Pijn in de rug – Pijn, tintelingen en/of uitstraling in de armen en/of benen – Verdoving of stijfheid in handen of voeten – Chronische vermoeidheid.

Je verdient dit.

Ondersteun je gezondheid op natuurlijke wijze.