Chiropractie omgeving Rijswijk

Let op! Annette van chiropractiedelier.nl werkt alleen vanuit de praktijk in de Emmastraat 20 in de Lier. Mocht je in Rijswijk wonen is dat geen enkel probleem. Je kan via de website of telefonisch een afspraak inplannen en meteen terecht in de Lier.

Wanneer u op zoek naar een praktijk voor chiropractiche behandelingen in de omgeving van Rijswijk kunnen we u vertellen dat u niet verder hoeft te zoeken. Chiropractie De Lier is gespecialiseerd in het oplossen en/of verminderen van rugklachten, nekklachten, hoofdpijnen en spier- en gewrichtspijnen. Chiropractie is een geneeswijze die haar effectiviteit inmiddels wereldwijd heeft bewezen. De wereld kent 65.000 chiropractoren wereldwijd, waarvan er zo’n 300 werkzaam zijn in ons land. Lees verder voor meer informatie over Chiropractie De Lier, dé praktijk in de omgeving van Rijswijk.

Wat is Chiropractie?

Het woord ‘chiropractie’ is afgeleid van de Griekse woorden ‘cheiros’ en pratto. Cheiros betekent hand en pratto betekent beoefenen, chiropractie betekent dus ‘met de hand beoefenen’. De World Fedaration of Chiropractic (WFC) definieert chiropractie als volgt: “Chiropractie is een medisch beroep dat zich bezighoudt met de diagnose, behandeling en preventie van stoornissen in het bewegingsapparaat en de effecten hiervan op het functioneren van het zenuwstelsel en de algemene gezondheid. Er is een nadruk op manuele behandeling, inclusief wervelmanipulaties en correcties.”

Een chiropractor focust zich op het diagnosticeren en het behandelen van afwijkingen in de wervelkolom en gewrichten. Deze afwijkingen kunnen voor storingen in het zenuwstelsel zorgen, waardoor er elders in het lichaam pijn of gevoelsvermindering kan ontstaan. Bij onze praktijk in de buurt van Rijswijk benaderen we iedere klant op een holistische wijze. Dit betekent dat onze chiropractor Annette niet enkel en alleen naar het gebied kijkt waar de pijn zich bevindt, maar het gehele lichaam onderzoekt. Een storing in het zenuwstelsel ontneemt het lichaam het vermogen om zichzelf gezond te houden, maar gelukkig kunnen we in dit geval terecht bij een chiropractor, bijvoorbeeld bij onze praktijk vlakbij Rijswijk. Heeft u dus lichamelijke klachten en wilt u meer informatie over onze praktijk? Dan raden wij u aan om contact met ons op te nemen.

De behandelmethode bij onze praktijk nabij Rijswijk

Bij onze praktijk nabij Rijswijk maken we gebruik van de McTimoney behandelmethode. Deze behandelmethode is snel, mild en nauwkeurig en is 30 jaar geleden ontwikkeld door John McTimoney. Deze methode is een gerespecteerde en erkende methode in de wereld van chiropractie en kenmerkt zich door de milde, maar nauwkeurige manier van behandeling. Daarnaast wordt niet alleen het gebied van de pijn behandeld, maar wordt het gehele lichaam onderzocht om achter de oorzaak van de pijn te komen. Deze speciale behandelingsmethode wordt enkel en alleen onderwezen aan het McTimoney College voor Chiropractie in Abingdon, dichtbij Oxford in Engeland.

Onze McTimoney chiropractor, Annette, is opgeleid om chiropractische correcties uit te voeren. Deze correcties verzekeren de klant van een uiterst comfortabel gevoel en zorgen hiernaast voor het weghalen van de druk op de zenuwen. Chiropractie heeft zich al meermaals bewezen en vele klanten hebben door middel van chiropractische behandelingen operaties en/of vervelende injecties weten te voorkomen. Heeft u ook behoefte aan een chiropractische behandeling? Neem dan contact op met onze praktijk gelegen nabij Rijswijk, namelijk Chiropractie De Lier.

Onze chiropractor Annette

De behandelingen bij onze praktijk worden uitgevoerd door chiropractor Annette. Annette is afgestudeerd in Engeland en mag zich met trots ‘Doctor of Chiropractic’ noemen. Annette is opgegroeid in het Zuid-Afrikaanse Prins Albert, maar na 18 jaar verlaatte ze het dorp om op een boerderij te gaan werken. Dit doet ze zo’n 24 jaar. Hierna besluit ze richting Engeland te gaan en een baan in de zorg te nemen. Uiteindelijk na enkele jaren in de zorg werkzaam te zijn valt haar oog op de opleiding chiropractie, iets wat haar altijd heeft geïnteresseerd.

Inmiddels is Annette al enkele jaren werkzaam als chiropractor bij onze praktijk vlakbij Rijswijk. Haar passie is om mensen preventief te helpen bij het optimaliseren van hun gezondheid en dit doet ze dan ook dag in dag uit. Wilt u eens persoonlijk kennismaken met Annette? Kom dan eens lang bij onze praktijk in De Lier.

Afspraak inplannen of behoefte aan meer informatie?

Wanneer u een afspraak wilt inplannen of behoefte heeft aan meer informatie kunt u dit doen door contact op te nemen met onze praktijk. Bel naar 06 31 74 99 66 of stuur een e-mail naar annette@chiropractiedelier.nl. U heeft geen verwijsbrief nodig van de dokter en wij staan van dinsdag t/m vrijdag voor u klaar. Heeft u rug-, nek-, spier- of gewrichtsklachten? Kom dan eens langs bij Chiropractie De Lier, de praktijk in de omgeving van Rijswijk.

Onze praktijk is centraal gelegen en gemakkelijk bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Indien u met het openbaar vervoer komt kunt u het beste de trein naar station Delft pakken. Vanaf hier pakt u bus 32 richting ‘s-Gravenzande. Stap uit bij bushalte Hoofdstraat in De Lier. Vanaf hier is het enkele minuten lopen naar onze praktijk.

Veelgestelde vragen

Heb ik een verwijs brief van de huisarts nodig?

Voor een behandeling bij Chiropractie De Lier heeft u geen verwijsbrief nodig van uw arts. Vanzelfsprekend accepteren wij wel klanten die vanuit hun huisarts naar ons zijn doorverwezen.

Wat doet die Chiropractor als hij niet kan helpen?

De behandelingen bij Chiropractie De Lier worden altijd gestart met een uitgebreide klachtenanalyse. Vanuit deze analyse stellen wij een behandelplan op. Mocht het zo zijn dat uit onze klachtenanalyse blijkt dat u medische aandacht nodig heeft kunnen wij u doorverwijzen naar de desbetreffende specialist.

Waarom valt Chiropractie onder alternatieve geneeswijzen?

Chiropractie valt onder alternatieve geneeswijzen, omdat deze geneeswijze niet officieel is erkend door onze overheid. Natuurlijk betekent dit niet dat onze behandelingen u niet kunnen helpen bij uw klachten. Chiropractie wordt wereldwijd al jarenlang toegepast om lichamelijke klachten te verhelpen en in landen zoals Australië, Canada, Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten is chiropractie al tientallen jaren erkend als een officiële geneeswijze. Wij hopen dan ook dat de Nederlandse overheid op korte termijn zal inzien dat chiropractie ook in Nederland erkend zal moeten worden als officiële geneeswijze.

Helpt Chiropractie meteen naar een behandeling?

Het resultaat van chiropractie verschilt per persoon. De ene persoon voelt zich na één enkele behandeling direct beter en bij andere personen zijn er meer behandelingen nodig. Wanneer u een behandeling start bij Chiropractie De Lier zal onze chiropractor de verwachte lengte van het behandeltraject doornemen. De verwachte lengte is afhankelijk van de lichamelijk klacht en hoe lang de patiënt al last heeft van deze klachten.

Kunnen de klachten naar een behandeling terugkomen?

Het is eventueel mogelijk dat de klachten na een behandeling terugkomen, maar wij doen er alles aan om deze kans te minimaliseren. Dit betekent dat wij niet alleen het symptoom van de klacht behandelen, maar dat we ons ook inzetten om de dieper liggende oorzaak te achterhalen. Het is echter wel mogelijk dat uw klachten terugkeren, doordat uw lichaam constant op de proef wordt gesteld. Vandaar dat wij u aanraden om regelmatig bij ons langs te komen voor een grondige check. Hierdoor bent u altijd verzekerd van het feit dat uw lichaam in een goede conditie verkeerd.

Met wat voor klachten kan ik bij Chiropractie De Lier terecht?

U kunt bij Chiropractie De Lier terecht voor zeer uiteenlopende klachten. Onze specialisten zijn opgeleid om lichamelijke klachten te herkennen en zij zijn in staat om te achterhalen of deze klachten een relatie hebben met betrekking tot het zenuwstelsel. Indien u last heeft van onderstaande klachten raden wij u aan om zo spoedig mogelijk onze praktijk te bezoeken: – Hoofdpijn – Energieloos – Last van nervositeit – Pijnlijke gewrichten – Stijve nek – Pijn tussen de schouders – Pijn in de rug – Pijn, tintelingen en/of uitstraling in de armen en/of benen – Verdoving of stijfheid in handen of voeten – Chronische vermoeidheid.

Je verdient dit.

Ondersteun je gezondheid op natuurlijke wijze.