Chiropractie omgeving Naaldwijk

Let op! Annette van chiropractiedelier.nl werkt vanuit de praktijk in de Emmastraat 20 in de Lier. Mocht je in Naaldwijk wonen is dat geen enkel probleem. Je kan via de website of telefonisch een afspraak inplannen en meteen terecht in de Lier.

Onze praktijk gelegen in de buurt van Naaldwijk is gespecialiseerd in het behandelen van klanten met rug-, nek- of gewrichtsklachten. Chiropractie De Lier is al jaren actief en inmiddels hebben wij al honderden klanten geholpen met hun klachten. Chiropractie is een alternatieve geneeswijze, maar deze geneeswijze heeft in de geschiedenis al meermaals bewezen uiterst effectief te zijn. Wij hebben dan ook vele klanten geholpen, waardoor zij uiteindelijk pijnlijke en/of dure ingrepen hebben kunnen vermijden. Wilt u nu ook pijnloos verder leven? Maak dan een afspraak of kom langs bij onze praktijk vlakbij Naaldwijk.

Het ontstaan van chiropractie

Chiropractie is ontstaan in het jaar 1895 en is ‘uitgevonden’ door D.D. Palmer. De theorie van Palmer is gebaseerd op die van Hippocrates wie stelde dat de oorzaak van ziekten in de wervelkolom kan worden gezocht. Dat chiropractie werd uitgevonden door Palmer was eigenlijk toeval. Er kwam namelijk een klant bij hem langs die een ongeval had gehad en tijdens dit ongeval iets hoorde ‘kraken’. Na dit ongeval was de klant doof geworden en deze doofheid bleef aanhouden totdat hij langs kwam bij D.D. Palmer. Palmer behandelde het bovenste gedeelte van de wervelkolom en voerde een correctie uit. Na deze correctie was de doofheid van de klant verdwenen. In die tijd dacht Palmer dan ook dat hij dé oplossing tegen doofheid had gevonden. Hij besloot om meer mensen met doofheid te behandelen, maar tot zijn grote verbazing bleef resultaat uit.

Palmer ging verder op onderzoek uit en ontdekte inderdaad dat het behandelen van de wervelkolom niet de oplossing was tegen doofheid, maar daarnaast ontdekte hij dat er wel degelijk een relatie was tussen lichamelijke klachten en de wervelkolom. Uiteindelijk zou de zoon van Palmer dit onderzoek uitbreiden en ontdekte hij dat door middel van correcties in de wervelkolom lichamelijke pijnen opgelost konden worden. De zoon van Palmer zou jaren later ook verantwoordelijk zijn voor de opening van de eerste hogeschool voor chiropractie in de Verenigde Staten. In 1968 zou de eerste chiropractor naar Nederland komen en sindsdien zien we ieder jaar een toename van het aantal chiropractoren in ons land. Inmiddels zijn dit er zo’n 300 chiropractoren werkzaam in ons land waarvan natuurlijk één in onze praktijk nabij Naaldwijk.

De behandeling bij Chiropractie De Lier

De chiropractische behandelingen bij onze praktijk in de buurt van Naaldwijk worden uitgevoerd door Annette. Annette is afgestudeerd ‘Doctor of Chiropractic’ en heeft inmiddels al honderden klanten geholpen met klachten aan hun lichaam. Voor de behandelingen maakt Annette gebruik van de McTimoney behandelmethode.

Deze behandelmethode richt zich op het behandelen van het hele lichaam. Er wordt dus niet enkel en alleen gekeken naar het gebied waar de pijn zich bevindt, maar het gehele lichaam wordt onderzocht om achter de oorzaak van de pijn te komen. Wanneer deze oorzaak is gevonden worden er milde, snelle, maar nauwkeurige correcties uitgevoerd. Deze correcties veroorzaken een scheiding van samengedrukte gewrichten, waardoor ze zenuwen bevrijd worden van de druk waar ze onder staan. Dit heeft als gevolg dat de zenuwimpulsen weer als vanouds de weefsels en organen kunnen bereiken wat ertoe leidt dat het lichaam weer ‘normaal’ kan functioneren. De McTimoney behandelmethode is effectief voor mensen van iedere leeftijd en kan helpen bij de volgende klachten:

 

  • Rug-, nek- en schouderpijn
  • Pijn, een onbehaaglijk gevoel en stijfheid in gewrichten
  • Migraine
  • Pijn in de spieren
  • Sportblessures
  • Reumatische pijnen

Maak eenvoudig een afspraak bij onze praktijk

Annette werkt vanuit haar onlangs gerenoveerde praktijk in De Lier aan de Emmastraat 20. Chiropractie De Lier is centraal gelegen en goed bereikbaar met auto en bus vanuit Naaldwijk. Indien u met de bus komt is het mogelijk om in Naaldwijk in te stappen in bus 32 richting Delft station. U stapt uit bij de Hoofdstraat in De Lier en vanaf hier is het zo’n 3 minuten lopen naar onze praktijk in de Emmastraat.

Wanneer u af wilt van uw lichamelijke klachten kunt u vanzelfsprekend langskomen bij onze praktijk. U kunt zowel telefonisch als via e-mail een afspraak maken. Bel naar 06 31 74 99 66 of u kunt een e-mail sturen naar annette@chiropractiedelier.nl. In ieder geval staan wij van dinsdag t/m vrijdag klaar om u te behandelen en u te verlossen van uw pijn. Niet voor niets wordt Chiropractie De Lier dan ook dé praktijk in de omgeving van Naaldwijk genoemd.

Veelgestelde vragen

Heb ik een verwijs brief van de huisarts nodig?

Voor een behandeling bij Chiropractie De Lier heeft u geen verwijsbrief nodig van uw arts. Vanzelfsprekend accepteren wij wel klanten die vanuit hun huisarts naar ons zijn doorverwezen.

Wat doet die Chiropractor als hij niet kan helpen?

De behandelingen bij Chiropractie De Lier worden altijd gestart met een uitgebreide klachtenanalyse. Vanuit deze analyse stellen wij een behandelplan op. Mocht het zo zijn dat uit onze klachtenanalyse blijkt dat u medische aandacht nodig heeft kunnen wij u doorverwijzen naar de desbetreffende specialist.

Waarom valt Chiropractie onder alternatieve geneeswijzen?

Chiropractie valt onder alternatieve geneeswijzen, omdat deze geneeswijze niet officieel is erkend door onze overheid. Natuurlijk betekent dit niet dat onze behandelingen u niet kunnen helpen bij uw klachten. Chiropractie wordt wereldwijd al jarenlang toegepast om lichamelijke klachten te verhelpen en in landen zoals Australië, Canada, Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten is chiropractie al tientallen jaren erkend als een officiële geneeswijze. Wij hopen dan ook dat de Nederlandse overheid op korte termijn zal inzien dat chiropractie ook in Nederland erkend zal moeten worden als officiële geneeswijze.

Helpt Chiropractie meteen naar een behandeling?

Het resultaat van chiropractie verschilt per persoon. De ene persoon voelt zich na één enkele behandeling direct beter en bij andere personen zijn er meer behandelingen nodig. Wanneer u een behandeling start bij Chiropractie De Lier zal onze chiropractor de verwachte lengte van het behandeltraject doornemen. De verwachte lengte is afhankelijk van de lichamelijk klacht en hoe lang de patiënt al last heeft van deze klachten.

Kunnen de klachten naar een behandeling terugkomen?

Het is eventueel mogelijk dat de klachten na een behandeling terugkomen, maar wij doen er alles aan om deze kans te minimaliseren. Dit betekent dat wij niet alleen het symptoom van de klacht behandelen, maar dat we ons ook inzetten om de dieper liggende oorzaak te achterhalen. Het is echter wel mogelijk dat uw klachten terugkeren, doordat uw lichaam constant op de proef wordt gesteld. Vandaar dat wij u aanraden om regelmatig bij ons langs te komen voor een grondige check. Hierdoor bent u altijd verzekerd van het feit dat uw lichaam in een goede conditie verkeerd.

Met wat voor klachten kan ik bij Chiropractie De Lier terecht?

U kunt bij Chiropractie De Lier terecht voor zeer uiteenlopende klachten. Onze specialisten zijn opgeleid om lichamelijke klachten te herkennen en zij zijn in staat om te achterhalen of deze klachten een relatie hebben met betrekking tot het zenuwstelsel. Indien u last heeft van onderstaande klachten raden wij u aan om zo spoedig mogelijk onze praktijk te bezoeken: – Hoofdpijn – Energieloos – Last van nervositeit – Pijnlijke gewrichten – Stijve nek – Pijn tussen de schouders – Pijn in de rug – Pijn, tintelingen en/of uitstraling in de armen en/of benen – Verdoving of stijfheid in handen of voeten – Chronische vermoeidheid.

Je verdient dit.

Ondersteun je gezondheid op natuurlijke wijze.