Chiropractie omgeving Westland

Let op! Annette van chiropractiedelier.nl werkt alleen vanuit de praktijk in de Emmastraat 20 in de Lier. Mocht je in Westland wonen is dat geen enkel probleem. Je kan via de website of telefonisch een afspraak inplannen en meteen terecht in de Lier.

Wanneer u op zoek bent naar een praktijk voor chiropractie in de buurt van Westland heeft u met Chiropractie De Lier precies gevonden waar u naar op zoek bent. Onze praktijk is namelijk gevestigd in De Lier en u kunt bij ons terecht wanneer u last heeft van rugklachten, nekklachten, hoofdpijn, maar ook voor andere lichamelijke klachten staan wij voor u klaar. Chiropractie is een alternatieve geneeswijze die al jarenlang wordt gebruikt en meermaals bewezen heeft uiterst effectief te zijn voor pijnen aan het lichaam. Lees verder voor meer informatie over onze praktijk gelegen nabij Westland.

Wat is Chiropractie?

Chiropractie is een alternatieve geneeswijze die meer dan 100 jaar geleden is ‘uitgevonden’ door D.D. Palmer. In 1895 behandelde Palmer namelijk een klant die tijdens een ongeval iets hoorde kraken in zijn rug en vanaf dat moment doof werd. Palmer ging aan de slag met een specifieke behandeling van de bovenrug van de klant. Hij voerde een correctie uit en kort na deze correctie was de doofheid van de klant verholpen. In de eerste instantie dacht Palmer dan ook dat hij de oplossing tegen doofheid had gevonden.

Na enkele klanten met doofheid zonder resultaat te hebben behandeld moest hij helaas een andere conclusie trekken. Wel ontdekte Palmer dat een relatie was tussen lichamelijke klachten en problemen in de wervelkolom. Wanneer storingen in de wervelkolom werden verholpen, namen lichamelijke klachten in andere delen van het lichaam af. De geboorte van chiropractie was een feit en inmiddels weten we al jarenlang dat scheefstanden en/of storingen in de wervelkolom van grote invloed kunnen zijn op klachten elders in het lichaam.

Onze behandelmethode

Bij onze praktijk vlakbij Westland maken we gebruik van een bewezen behandelmethode, namelijk die van McTimoney. Deze behandelmethode wordt enkel en alleen onderwezen aan het McTimoney College voor Chiropractie in Oxford. Dit is dan ook waar onze chiropractor Annette haar kennis heeft opgedaan over deze speciale, maar zeer effectieve behandelmethode. Het voordeel van de McTimoney behandelmethode is dat er niet alleen wordt gekeken naar het gebied waar de pijn zich bevindt, maar dat het gehele lichaam onderzocht wordt om achter de oorzaak van de klachten te komen. Uw eerste consult bij onze praktijk in de omgeving van Westland bestaat uit de volgende onderdelen:

  • De beoordeling van uw algemene gezondheid
  • Het bekijken van uw ziekteverleden
  • Het bespreken van de bestaande symptomen/klachten

Op het moment dat deze beoordeling is afgerond zal er van start worden gegaan met de eerste chiropractische behandeling. De chiropractische behandeling wordt gestart met een lichamelijk onderzoek om uw probleem te lokaliseren. Op het moment dat bekend is waar uw klachten vandaan komen zullen er lichte, snelle, maar nauwkeurige correcties volgen om uw lichaam weer in balans te brengen. Loopt u ook al een geruime tijd met klachten aan uw lichaam? Kom dan eens langs bij onze praktijk in de buurt van Westland.

Neem contact op met onze praktijk in de omgeving van Westland

Wanneer u behoefte heeft aan meer informatie of een consult wilt inplannen bij onze praktijk raden wij u aan om contact met ons op te nemen. Bel naar 06 31 74 99 66 of stuur een e-mail naar annette@chiropractiedelier.nl. Wij helpen u graag verder met al uw lichamelijke klachten bij onze praktijk vlakbij Westland.

Onze praktijk is centraal gelegen en gemakkelijk bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer vanuit Westland. Indien u met het openbaar vervoer komt kunt u het beste gebruik maken van bus 32 richting Naaldwijk. Stap uit bij bushalte Hoofdstraat in De Lier. Vanaf hier is het enkele minuten lopen naar onze praktijk.

Veelgestelde vragen

Heb ik een verwijs brief van de huisarts nodig?

Voor een behandeling bij Chiropractie De Lier heeft u geen verwijsbrief nodig van uw arts. Vanzelfsprekend accepteren wij wel klanten die vanuit hun huisarts naar ons zijn doorverwezen.

Wat doet die Chiropractor als hij niet kan helpen?

De behandelingen bij Chiropractie De Lier worden altijd gestart met een uitgebreide klachtenanalyse. Vanuit deze analyse stellen wij een behandelplan op. Mocht het zo zijn dat uit onze klachtenanalyse blijkt dat u medische aandacht nodig heeft kunnen wij u doorverwijzen naar de desbetreffende specialist.

Waarom valt Chiropractie onder alternatieve geneeswijzen?

Chiropractie valt onder alternatieve geneeswijzen, omdat deze geneeswijze niet officieel is erkend door onze overheid. Natuurlijk betekent dit niet dat onze behandelingen u niet kunnen helpen bij uw klachten. Chiropractie wordt wereldwijd al jarenlang toegepast om lichamelijke klachten te verhelpen en in landen zoals Australië, Canada, Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten is chiropractie al tientallen jaren erkend als een officiële geneeswijze. Wij hopen dan ook dat de Nederlandse overheid op korte termijn zal inzien dat chiropractie ook in Nederland erkend zal moeten worden als officiële geneeswijze.

Helpt Chiropractie meteen naar een behandeling?

Het resultaat van chiropractie verschilt per persoon. De ene persoon voelt zich na één enkele behandeling direct beter en bij andere personen zijn er meer behandelingen nodig. Wanneer u een behandeling start bij Chiropractie De Lier zal onze chiropractor de verwachte lengte van het behandeltraject doornemen. De verwachte lengte is afhankelijk van de lichamelijk klacht en hoe lang de patiënt al last heeft van deze klachten.

Kunnen de klachten naar een behandeling terugkomen?

Het is eventueel mogelijk dat de klachten na een behandeling terugkomen, maar wij doen er alles aan om deze kans te minimaliseren. Dit betekent dat wij niet alleen het symptoom van de klacht behandelen, maar dat we ons ook inzetten om de dieper liggende oorzaak te achterhalen. Het is echter wel mogelijk dat uw klachten terugkeren, doordat uw lichaam constant op de proef wordt gesteld. Vandaar dat wij u aanraden om regelmatig bij ons langs te komen voor een grondige check. Hierdoor bent u altijd verzekerd van het feit dat uw lichaam in een goede conditie verkeerd.

Met wat voor klachten kan ik bij Chiropractie De Lier terecht?

U kunt bij Chiropractie De Lier terecht voor zeer uiteenlopende klachten. Onze specialisten zijn opgeleid om lichamelijke klachten te herkennen en zij zijn in staat om te achterhalen of deze klachten een relatie hebben met betrekking tot het zenuwstelsel. Indien u last heeft van onderstaande klachten raden wij u aan om zo spoedig mogelijk onze praktijk te bezoeken: – Hoofdpijn – Energieloos – Last van nervositeit – Pijnlijke gewrichten – Stijve nek – Pijn tussen de schouders – Pijn in de rug – Pijn, tintelingen en/of uitstraling in de armen en/of benen – Verdoving of stijfheid in handen of voeten – Chronische vermoeidheid.

Je verdient dit.

Ondersteun je gezondheid op natuurlijke wijze.