Hoe kunnen wij helpen?

Wanneer je iemand vraagt wat een chiropractor doet, dan hoor je vrijwel altijd iets over rugpijn of over het kraken van de nek. Maar dat is lang niet het hele verhaal, want je hoeft echt geen rugpijn te hebben of gekraakt te worden om baat te hebben bij een bezoek aan de chiropractor!

Je harde, benige maar toch flexibele ruggengraat is een prachtig voorbeeld van natuurlijke slimheid. De ruggengraat is eigenlijk een pantser, ontworpen om het meest waardevolle deel van je lichaam te beschermen: je ruggenmerg. Het ruggenmerg zou je kunnen vergelijken met de stam van een boom. Uit die stam verlaten telkens grote, dikke takken van zenuwbanen het ruggenmerg. Vervolgens vertakken deze zich verder om elk deel van je lichaam te kunnen bereiken.

Wat is Chiropractie?

Je ruggenmerg bevat dus een enorm netwerk van zenuwen. Die zenuwen vervoeren elk stukje informatie over je lichaam en over de buitenwereld naar je hersenen. Vervolgens wordt de reactie vanuit de hersenen via deze zenuwbanen teruggestuurd naar je lichaam. Het centrale zenuwstelsel is als een uitgekiend computersysteem, dat alles regelt wat er in het lichaam gebeurt. Via de ruggengraat vindt er een constante informatie-uitwisseling plaats tussen lichaam en hersenen en dit gebeurt allemaal zonder dat je erbij hoeft na te denken.

De ruggengraat beschermt de kern van de ‘bedrading’ van je interne computersysteem, maar het is wel mogelijk om dit systeem te beïnvloeden. Dit is de reden waarom chiropractors zich richten op de wervelkolom! Door aan de wervelkolom te werken door middel van zachte, specifieke impulsen die ‘correcties’ worden genoemd, kunnen de signalen worden veranderd die heen en weer naar de hersenen worden gestuurd.

Chiropractie kan er op die manier voor zorgen dat je bijvoorbeeld veel weerbaarder wordt tegen de dagelijkse stress. Een chiropractor werkt vanuit het inzicht dat de natuurlijke slimheid van een lichaam in staat is om de gezondheid van binnenuit te herstellen. Dit betekent dat je zelf veel meer kan doen dan dat je beseft.

Je verdient dit.

Ondersteun je gezondheid op natuurlijke wijze.